Archief
WOS/Jaap Stolze

WOS/Jaap Stolze

Lokalentekort bij voortgezet onderwijs in Westland aangepakt

De gemeente Westland is de afgelopen tijd druk bezig geweest met een huisvestingsplan voor het voortgezet onderwijs. Met het groeiende aantal leerlingen kampen veel scholen in Westland namelijk met een tekort aan lokalen.

De gemeente heeft onlangs het 'Toekomstperspectief Voortgezet Onderwijs Westland' opgesteld. Dit huisvestingsplan is geschreven voor alle scholen in Westland, maar de gemeente is alleen voor de scholen van het ISW verplicht om gebouwen te betalen en te realiseren. De scholen van Lentiz vallen namelijk onder de verantwoordlijkheid van het Ministerie van Landbouw. Volgens wethouder Anko Goudswaard is dit plan hard nodig om te voorkomen dat de gemeente in de toekomst overal noodgebouwen moet neerzetten. "Met dit plan hoopt Westland in de toekomst alle leerlingen in een 'normaal' schoolgebouw te kunnen huisvesten", aldus Goudswaard.

Tekst gaat verder onder de video.

Verhuizingen

Naast plannen voor nieuwbouw gaan ook bepaalde schoolgebouwen anders gebruikt worden. Omdat het vakcollege van het ISW gaat verhuizen van Lage Woerd naar het nieuwe Flora Campus, komt het oude gebouw vrij. Dit gebouw zal volgens wethouder Goudswaard gebruikt worden om het lokalentekort van ISW Hoogeland op te vangen. In de praktijk zal dit betekenen dat de onderbouw van ISW Hoogeland zal gaan verhuizen naar Lage Woerd.

Ook de locatie Hoge Woerd zal verhuizen naar de nieuwe campus. Hier zal de locatie samengevoegd worden met de oude Lage Woerd. Volgens de wethouder is het daardoor vrijgekomen gebouw aan de Hoge Woerd echter erg oud. Dus wat er met dit pand gaat gebeuren is voor nu nog onduidelijk.

Tot slot zullen er bepaalde veranderingen aan gebouwen moeten worden doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld de gymzaal van ISW Sweelincklaan in slechte staat. Deze zal daarom in 2024 gesloopt en opnieuw gebouwd worden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland