Archief

Najaarsronde coronaprik van start: 'Daar twijfel ik nog over'

Sinds deze week kunnen kwetsbare mensen en zorgmedewerkers zich weer laten vaccineren tegen corona. De nieuwe vaccinatieronde is maandag van start gegaan.

GGD Haaglanden voert de vaccinaties uit en heeft vier priklocaties in het gebied. In Westland is vaccineren alleen mogelijk in De Brug in 's-Gravenzande. Daar zijn ze tevreden over de opkomst deze eerste dagen. "Er waren maandag 369 mensen verwacht en uiteindelijk zijn er nog 19 mensen bijgekomen. Iedereen was gewoon blij dat ze weer konden komen", aldus Tineke van den Berg van de GGD. "Ik hoop dat iedereen die een afspraak mag maken dat ook doet", vertelt ze.

Op straat lijken veel ouderen van plan te zijn een prik te gaan halen. "Ik vind het wel fijn en ik ga het ook zeker doen", vertelt een vrouw. Een ander is nog wat terughoudend. "Daar twijfel ik nog over. Je weet niet wat de bijwerkingen zijn, maar ik denk het wel."

Meer informatie

De vaccinatie is dus nog niet direct voor iedereen, eerst worden de kwetsbare groepen opgeroepen: 60-plussers, zwangeren, volwassenen die een uitnodiging krijgen voor de griepprik en mensen met een medisch hoog risico. Voor alle priklocaties in de buurt kun je kijken op de site van GGD Haaglanden of GGD Rotterdam-Rijnmond.