Archief
SignBiblio

SignBiblio

Arend Roses stopt na 47 jaar met telen van rozen

De bekende rozenkweker Arend Roses in Maasland stopt na 47 jaar met het telen van rozen. Het bedrijf gaat verder met het telen van hortensia's.

"Er internationaal veel concurrentie bij het telen van rozen", zegt Remco van der Arend, algemeen directeur van Arend Roses. Het bedrijf heeft besloten daarmee te stoppen en over te gaan op het telen van hortensia's. "Daar is de concurrentie minder en het brengt andere voordelen met zich mee", zegt Van der Arend. Zo is het telen van hortensia's minder arbeidsintensief en brengt het daardoor minder arbeidskosten met zich mee. Daarnaast is voor het telen van hortensia's minder energie nodig dan voor het telen van rozen.

Het bedrijf begon in 1976 in Monster onder de naam Rozenkwekerij Van der Arend. Na vier jaar werd het bedrijf voortgezet in Maasdijk. Het groeide als Arend Roses uit tot een bekende rozenteler en heeft inmiddels 11 hectare grond, verdeeld over twee locaties. Nu het bedrijf stopt met het telen van rozen zal ook de bedrijfsnaam aangepast moeten worden. Er is nog geen besluit genomen over wat de nieuwe naam gaat worden.