Archief

Wostalgie: Start bouw van winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande

De bouw van het winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande is deze week acht jaar geleden begonnen. In totaal heeft de bouw 3,5 jaar geduurd, want in mei 2019 was het centrum helemaal klaar. Deze werd toentertijd met een feestelijke opening geopend.

Op 30 september 2015 werd de eerste paal van het nieuwe centrum in de grond geboord. Dit nieuwe centrum was hard nodig, want in het vorige winkelcentrum was asbest gevonden. Daarom noemde toenmalig burgemeester Sjaak van der Tak tijdens zijn speech het "de dag voor 's-Gravenzande en uiteraard daarmee voor het Westland". Hij was samen met het college van B&W aanwezig tijdens de start van de bouw. Ook toenmalig wethouder Theo Duijvestijn was enthousiast.

In mei 2019 was het centrum écht 'af'. Tijdens de feestelijke opening werd het cadeau uitgepakt dat de gebiedsontwikkelaar aan het gebied had geschonken: zeventien kunstwerken van José Knippenberg. Deze zeventien kunstwerken beelden de geschiedenis van 's-Gravenzande uit, vanaf het moment dat het dorp stadsrechten kreeg tot aan het heden.

In Wostalgie duiken we op zondag de grote archieven van de WOS in, op zoek naar historisch beeld.