Skitterfoto/Pixabay

Valto onderuit tegen KCC, Dijkvogels koploper

De korfballers van Valto hebben in de ereklasse verloren van KCC. Na een 4-6 ruststand werd het uiteindelijk 8-15.

De Lierenaren begonnen goed en stonden met nog zo'n vier minuten op de klok in de eerste helft nog op 4-4. In de laatste minuten voor het rustsignaal maakte KCC er nog twee. In de tweede helft lukte het niet meer om dichterbij te komen. KCC liep zelfs uit van 5-7 naar 5-9. Via 6-9 werd het nog 7-10, maar daarna sloegen de gasten een flink gat: 7-14. Dat bleek niet meer in te halen.

Dijkvogels wint nu wel van Fluks

In de derde klasse gaat Dijkvogels voorlopig aan kop. De Maasdijkers verloren weliswaar de openingswedstrijd van Fluks, maar daarna won de ploeg alles. Zaterdagmiddag werd datzelfde Fluks in een spannende wedstrijd zelfs met 11-10 opzij gezet. Dijkvogels heeft als enige ploeg 6 punten uit vier wedstrijden. GKV volgt op twee punten achterstand, Madjoe en Fluks hebben 3 punten.