WOS/Stefan van Eijk

Handbalsters Velo uitgeschakeld in Europa

De handbalsters van Venéco/Velo hebben zaterdagavond de return in de European Cup tegen Ankara Yenimahalle verloren. Daarmee is de ploeg uit Wateringen uitgeschakeld in het Europese toernooi.

Velo verloor vorige week in Turkije nog met 29-25 en moest in eigen huis dus met minimaal vijf doelpunten verschil winnen. Al in de eerste helft bleek dat dat een lastige opgave zou zijn.

De Wateringsen kwamen in de eerste tien minuten prima mee, maar daarna zetten de gasten iets aan. Na 18 minuten spelen was het verschil al vier doelpunten (8-12), om vervolgens bij rust uit te komen op 13-17.

In de tweede helft kwam Velo al snel terug tot twee doelpunten verschil en met nog tien minuten te gaan was het zelfs 22-23. Ankara Yenimahalle liep vervolgens in een paar minuten tijd uit naar 22-27 en dat verschil bleek onoverbrugbaar. Velo verloor uiteindelijk met 26-31.

Knappe zege Quintus bij VZV

In de eredivisie wonnen de vrouwen van Quintus een spannende wedstrijd tegen VZV met 30-33. De zege is extra knap, gezien de ploeg uit Noord-Holland de laatste wedstrijden een goede vorm toont en halverwege met 20-15 voorstond. Quintus kwam in de tweede helft echter sterk terug en stond plots met 24-26 voor. De gasten behielden de voorsprong en boekten na twee nederlagen op rij eindelijk weer een overwinning.

Ruime zege Quintus-mannen

De mannen van Quintus wonnen ook hun vijfde wedstrijd van het seizoen: tegen Watersley werd het liefst 38-17. Bij rust was het 'slechts' 14-10, dus het verschil werd in de tweede helft gemaakt. Aan het begin van die tweede helft pikten de gasten uit Limburg hun doelpuntjes nog wel mee, maar daarna liep Quintus via 23-13 en na 18 minuten spelen was de score zelfs opgelopen naar 30-16. In de slotfase kwam Watersley er niet meer aan te pas.

Volgende week staat voor Quintus de eerste echte test op het programma. Dan gaan de Heulenaren in Arnhem op bezoek bij het eveneens nog ongeslagen UDI 1896.