Verburch/X

Verburch/X

Effectief Westlandia wint derby tegen Verburch

Westlandia (za.) heeft zonder veel problemen een overwinning behaald tegen Verburch. In Poeldijk werd het 2-4.

Verburch wilde zich na een teleurstellende openingswedstrijd tegen Vitesse Delft (2-0) revancheren tegen de buren uit Naaldwijk. Dat ging in de eerste minuten al fout. Na een slim hakje van Tim van der Voort bracht Jari Lievaart de stand op 0-1. De eerste grote mogelijkheid voor Verburch was voor Vince van der Knaap. Hij schoot echter op de paal. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Poeldijkers sterker met Riley Hees die de gelijkmaker kon binnenschieten op aangeven van Max Splinter. Daarna bleef het heen en weer gaan tot Westlandia vlak voor de rust een enorme tik uitdeelde. Eerst profiteerde Timothy Le Duc van verwarring in de Verburch-verdediging bij een hoekschop. Een paar minuten later zorgde invaller Donny van Oijen na een snelle counter voor de 1-3.

In de tweede helft gebeurde er lang heel weinig tot in de slotfase de spanning terug leek te komen door een doelpunt van Max Spilker. Maar vlak daarna kon Ricky Hodge de bal na een lage voorzet van Donny van Oijen vrij voor de keeper inschieten voor de 2-4. Verburch deed weer lang mee maar verliest ook de tweede wedstrijd. Westlandia houdt daarentegen de perfect score met twee overwinningen uit twee duels.

Maasdijk en Quintus moeten punten delen

Ook in de vierde klasse was er een derby. Maasdijk en Quintus hielden elkaar op 1-1. De doelpunten waren schaars. Vijf minuten voor rust was het Nick van Vliet die de goed spelende thuisploeg op voorsprong zetten. Dat goede spel bleek niet goed genoeg voor drie punten. Na een uur spelen kreeg Quintus een strafschop. Stijn van der Wel zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd maar de aanvaller schoot in de rebound de gelijkmaker tegen de touwen.

Maasdijk-trainer Dennis van den Steen over de puntendeling:

WOS/Ruud de Jong

Tweede divisie
Excelsior Maassluis - Quick Boys 2-4 (0-2)

KMD - Duindorp 0-3 (0-2)

Ondanks de nederlaag was er wel iets te vieren. Aanvoerder Jesse de Waard speelde zijn 500ste wedstrijd:

Schipluiden - Blauw-Zwart 2-3 (0-0)