Archief
WOS

WOS

Tweelingbroers Bob en Stef filmen sportevenementen over hele wereld

Tweelingbroers Bob en Stef van Veen begonnen als cameramannen voor Westlandia. Maar hun carrière heeft inmiddels letterlijk een vlucht genomen, want nu reizen ze de hele wereld over om de grootste evenementen vast te leggen.

Bij Westlandia legden de Westlandse broers wedstrijden van het eerste elftal vast. Stef herinnert zich hoe het allemaal begon: "We leerden daar het zakenleven van Westlandia kennen, dat is best wel groot. Op die manier konden we ons netwerk in het Westland uitbreiden." Dit was een goede start voor hun carrière, want ze mochten al voor verschillende bedrijven in het Westland komen filmen. Toen kwamen ze met Arthur Zuijderwijk van Southfields in contact.

De wereld rond

Met Southfields zijn zij de hele wereld rond gegaan. "In de afgelopen vijf maanden is dit de derde vrijdag dat we samen zijn", zegt Stef in de WOS-talkshow Aan Tafel. De rest van de tijd was er altijd iemand op reis, want ze filmen tal van evenementen. "Van het WK hockey in India en Malta met de Oranjevrouwen tot de hele Giro d'Italia. We hebben de hele Tour de France gedaan, zelfs samen", aldus Bob. Ook al waren ze allebei in Frankrijk, ze filmden toch voor andere opdrachtgevers. Bob liep op dat moment mee met team Jumbo-Visma en zat daar dus constant dicht op het nieuws, want hij was bijvoorbeeld betrokken bij de woedende reactie van profrenner Wout van Aert na de tweede etappe. Stef volgde de Tour voor Eurosport.

Eigen bedrijf

De tweelingbroers hebben niet alleen een indrukwekkende carrière als cameramannen opgebouwd, maar ze hebben ook samen hun eigen bedrijf West Country Media opgericht. Het bijzondere is dat hun tweelingband hen een voordeel geeft bij de communicatie. Zo zegt Bob: "We hebben twee minuten van elkaar nodig en dan weten we weer genoeg."

Inmiddels hebben de broers nog twee werknemers in dienst en wordt het bedrijf steeds groter. Toch is Bob niet bang dat die straks niet meer alleen maar dingen mag doen die hij leuk vindt: "Ik vind meerdere dingen leuk, als je één ding leuk vind wordt het lastig, maar als je juist alles leuk vind is dat geen probleem."

Het hele gesprek met Bob en Stef van Veen zie je vrijdagavond vanaf 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.