Archief
Google Streetview

Westlandse politiek akkoord met aankoop 'Florawoningen'

De gemeenteraad Westland is akkoord met de aankoop van drie vrijstaande woningen aan de Middel Broekweg in Honselersdijk, ten bate van Flora Campus Westland.

Het desbetreffende raadsvoorstel kwam woensdagavond aan de orde in de eerste openbare vergadering van de nieuwe Commissie Flora. Er werden wel diverse kritische kanttekeningen gemaakt, maar uiteindelijk werd geconcludeerd om er een zogeheten hamerstuk van te maken in de eerstvolgende raadsvergadering.

Twee van de woningen liggen in het deel van het Floragebied waar de gemeente het ISW Westland Vakcollege+ wil vestigen. De raad stelde in juni een motie al dat de bouw daarvan niet kan wachten op besluiten over de invulling van het Flora-project. Op de plek van de derde woning, aan de overkant van het World Horti Center, is studentenhuisvesting voorzien.

Het beschikbare krediet van 3,2 miljoen euro is bestemd voor de aankoop èn de sloop van de woningen. Na de notariële overdracht mogen de huidige bewoners er tot uiterlijk oktober 2025 in blijven wonen. Bij eerdere overdracht zullen de woningen direct worden gesloopt en kan de locatie tijdelijk voor andere doeleinden worden benut.