Archief

Zandmotor verkrijgt 'Groene Strand Wimpel'

Wethouder Michiel Ferwerda nam namens de gemeente Westland maandag de 'Groene Strand Wimpel' in ontvangst. Dit is een erkenning voor de inzet van Westland om de natuur op de stranden te vergroenen.

Deze prestatie is te danken aan een succesvolle samenwerking tussen strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers. Op de lijst met stranden die dit keurmerk hebben ontvangen, is Westland een van de drie nieuwkomers, samen met Noordvoort en Bloemendaal. De gemeentes die eerder deze erkenning al hadden verkregen, hebben een verlenging ontvangen.

Om deze prijs te ontvangen moet het strand een cruciale rol spelen in de biodiversiteit van Nederland, met unieke plant- en diersoorten in gebieden met eb- en vloed en broedvogels die er een thuis vinden. Het Groene Strand-initiatief streeft er naar om de natuur en natuurbeleving weer centraal te stellen op de stranden. Dit wordt bereikt door middel van educatie, activiteiten en populaire Groene Strand-expedities.

Deze wimpel geldt alleen voor de Zandmotor, waar die dus ook getoond zal worden. De overige stranden in de regio kunnen nog aangemeld worden voor volgend jaar.