Archief
Bas Booister

Bas Booister

Voor 2026 zeker nog geen nachtmetro naar Maassluis

Voor 2026 rijdt er zeker nog geen nachtmetro naar Maassluis, meldt de gemeente Maassluis aan de WOS. De nachtmetro kan nu niet rijden vanwege geluidsoverlast voor omwonenden. Mogelijk komen daar maatregelen tegen, maar dat is nog niet zeker.

Volgens de gemeente Maassluis bespreekt wethouder Sjef Evers met de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) regelmatig de mogelijkheid om een nachtmetro naar Maassluis te laten rijden. Vervoersbedrijf RET bevestigt aan de WOS dat er in 2024 en 2025 zeker geen nachtmetro naar Maassluis zal rijden.

Er kunnen maatregelen getroffen worden om de geluidsoverlast tegen te gaan, maar of die er komen, is nog niet zeker. Als het zeker is dat er maatregelen getroffen gaan worden, zijn die op zijn vroegst in 2026 klaar. "Als er dan voldoende personeel is bij de RET en de gemeente bereid is hieraan mee te betalen, kan er een nachtmetro gaan rijden", zegt een woordvoerster van de gemeente.

Nachtmetro

De mogelijkheid om de nachtmetro naar Maassluis te laten rijden is al langer een onderwerp binnen de Maassluise politiek. Zo zien partijen Leefbaar Maessluys, D66 en GroenLinks graag een nachtmetro naar Maassluis rijden. Zo zou volgens Leefbaar Maessluys de nachtmetro groot voordeel bieden voor uitgaande jongeren en inwoners die nachtdienst hebben. Wie nu na het stappen op een zaterdagavond vanaf het centrum van Rotterdam naar Maassluis wil, kan de laatste metro om 23.53 uur pakken.

Bij het begrotingsdebat in november vorig jaar in de gemeenteraad zeiden de oppositiepartijen gesproken te hebben met MRDH over de kosten van de nachtmetro. "De kosten op jaarbasis zouden tussen de 15.000 en 20.000 euro liggen, is ons verteld", zo werd destijds gezegd in dat debat. Vervoersbedrijf RET kan niet zeggen of deze kosten reëel zijn, aangezien de nachtmetro komende twee jaar zeker niet rijdt.

De WOS vroeg meerdere mensen bij metrostation Maassluis-West wat zij van een nachtmetro naar Maassluis vinden. Jongeren en omwonenden reageerden daar positief op:

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek