Archief
Archief WOS

Meldingen van straatintimidatie in Naaldwijk

In Naaldwijk is sprake van straatintimidatie door jeugdige jongeren tegenover zowel kinderen als mensen op leeftijd. In diverse appgroepen gaat een verhaal rond over een groep van 12 tot 15 kinderen "die alleen maar op zoek zijn naar onraad".

Op welke schaal het gebeurt, is nog onduidelijk. Bij de buurtpreventie is één geval bekend en naar aanleiding van het verhaal in de appgroepen heeft een bewoner zich dinsdagochtend bij de politie gemeld. Volgens de zegsvrouw van Buurtpreventie Naaldwijk wordt met het app-bericht vooral gevraagd of andere inwoners ervaringen hebben met intimiderende jeugd. "Maar laten we het zeker niet groter maken dan het is", aldus de zegsvrouw.

De politie meldt dinsdagmiddag: "Op sociale media doet een bericht de ronde over de aanpak van een groep jongeren die onrust veroorzaakt op diverse plekken in het Westland. Wij zijn bekend met de problematiek rondom deze groep, die bestaat uit jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar en afkomstig zijn van diverse scholen binnen het Westland. We houden zicht op de groep en grijpen in wanneer dat nodig is. Wij herkennen ons niet in de berichtgeving op sociale media dat er door buurtpreventie en buurtbewoners met de politie is overlegd over de aanpak van deze groep. Melding maken en aangifte doen helpt de politie de problematiek in kaart te brengen en gepaste maatregelen te nemen. Zie je strafbare feiten gebeuren of heb je er meer informatie over? Bel dan de politie via 0900-8844."

Wandelaar

Een 70-plusser die afgelopen donderdagavond een wandeling maakte in de wijk Pijletuinen werd aangesproken door drie jongens van rond de 12 jaar. "Op welk nummer woont u, meneer?" De man maakte duidelijk dat hij niet in de omgeving woonde. "Want wij willen dan brand gaan maken bij uw voordeur", werd er zonder blikken of blozen aan toegevoegd.

De wandelaar was vooral verbaasd en hield rekening met een tv-programma waarvoor beelden met een verborgen camera worden gemaakt. "Ik voelde mij niet bedreigd, maar was wel enorm verbaasd", aldus de man. Toen er in de verte enkele mensen kwamen aanlopen, maakten de jongens een einde aan hun halve omsingeling. "Ik schonk er verder geen aandacht aan, totdat ik deze dinsdagochtend een app kreeg over straatintimidatie van groepjes jongeren in Naaldwijk. Toen heb ik het voorval direct bij de politie gemeld", aldus de wandelaar.