Archief
WOS/Jan Cammeraat

WOS/Jan Cammeraat

Laatste kans om ideeën Prins Hendrikstraat in te leveren

De gemeente Rotterdam vraagt de visie van bewoners voor de herinrichting van de Prins Hendrikstraat en omliggende straten in Hoek van Holland omdat het verouderde rioolsysteem vanaf begin 2025 wordt vervangen.

Om het riool te vernieuwen, zullen voetpaden, parkeerplaatsen en de rijweg worden opengebroken. Deze gelegenheid wordt benut om gelijktijdig het werk van Stedin aan de elektriciteits- en gasleidingen en van Evides aan de waterleidingen uit te voeren. Deze gecoördineerde aanpak minimaliseert de overlast voor de buurt, omdat de straten slechts één keer opengebroken worden.

Zodra de ondergrondse werkzaamheden zijn voltooid, wordt de bovengrond opnieuw ingericht met bestrating, groenvoorzieningen en verlichting. Straten en trottoirs die mogelijk zijn verzakt, zullen worden hersteld naar hun oorspronkelijke niveau. Het project wordt naar verwachting afgerond in het najaar van 2028.

In principe blijft de bestaande straatinrichting behouden na de vervanging van het riool, met uitzondering van het gedeelte van de Prins Hendrikstraat tussen het Brinkplein en de Schoolstraat. Hier wordt de nieuwe indeling in samenspraak met bewoners en ondernemers bepaald en vastgelegd in het Inrichtingsplan Dorpscentrum.

Suggesties?

Heb je suggesties om de Prins Hendrikstraat en aangrenzende straten te verbeteren? Jouw ideeën kun je online indienen via een enquête op de website 'Mijn Rotterdam - Onderhoud Prins Hendrikstraat en omgeving' en deze enquête is beschikbaar tot en met 27 september. Je kunt ook deze dinsdagavond (26 september) van 19.30 tot 21.30 uur in De Hoekstee (Mercatorweg 50) persoonlijk je ideeën doorgeven.