Archief
Thierry Schut

Gemeente, Arcade en HVC: Warmtenet Monster kan er komen

De gemeente Westland heeft met warmteleverancier HVC en woningcorporatie Arcade een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van het Warmtenet Monster.

Dit is het eerste project in Westland waar bestaande gebouwde omgeving een duurzaam alternatief voor aardgas krijgt aangeboden.

De samenwerkingsovereenkomst is volgens de gemeente nodig om een start te maken met het vervolgproces. De overeenkomst bevat onder meer de inspanningsverplichting van de gemeente om gemeentelijke panden aan te sluiten. Tevens biedt het warmtenet de kans voor overige eigenaren van maatschappelijk vastgoed om aan te haken. Dit geldt in een later stadium ook voor particuliere woningeigenaren.

Warmtevisie Westland

In de Warmtevisie Westland is een aantal gebieden in Westland aangegeven waar aansluiting op het warmtenet kansrijk is. De kern Monster is een van de gebieden waar marktpartijen kansen creëren voor inwoners, aldus de gemeente die dit soort initiatieven faciliteert en stimuleert. Daarom is in 2022 een intentieovereenkomst ondertekend met warmteleverancier HVC en woningcorporatie Arcade om een gezamenlijke inspanning te leveren voor aansluiting van het warmtenet op de gebouwde omgeving. Deze intentie is het afgelopen jaar verder uitgewerkt.

Op 24 oktober zal een informatieavond worden gehouden, waarin nader wordt ingegaan op de voortgang van het project.