Archief
PR

PR

Fenacoliuspark stuk groener dankzij bewoners

Buurtbewoners uit de omgeving van de Fenacoliuslaan in Maassluis hebben tijdens Burendag het parkje in hun wijk flink opgeknapt. Zij kregen daarbij steun uit diverse hoeken

Het initiatief kwam van een groep betrokken bewoners, die al langer bezig is om de leefomgeving te verbeteren en te verfraaien. Uiteindelijk doel is om het Fenacoliuspark te vergroenen, de biodiversiteit te versterken en een aangename ontmoetingsplek te creëren voor de buurt.

Tekst gaat verder onder de foto.

PR

Hulp

De bewoners kregen financiële ondersteuning van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en werden daarnaast geholpen door een hoveniersbedrijf en het Lentiz mbo in Maasland, dat gespecialiseerd is in groenonderwijs en -ontwikkeling. De gemeente Maassluis heeft puin afgevoerd, maar ook een IBC-vat (een grote container met water) geplaatst zodat er genoeg water is voor de plantjes.

"We zijn ontzettend trots op wat we als gemeenschap hebben bereikt", zegt een van de initiatiefnemers. "Dit project heeft niet alleen het park een meer positievere uitstraling gegeven, maar heeft ook onze buurt nog hechter gemaakt. Het is geweldig om te zien hoe samenwerking kan leiden tot zo'n positieve verandering. We hopen dan ook van harte dat er zich nog meer wijkbewoners zullen aanmelden voor het onderhoud van het Fenacoliuspark en andere initiatieven zoals het maandelijkse vuilprikken."

Het park in april dit jaar. Google Streetview

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis