Archief
WOS

WOS

Burendag bij plantenkweker slaat aan

Afgelopen zaterdag was het weer nationale burendag. In de hele regio werden activiteiten georganiseerd, zo ook bij plantenkweker SV.CO in De Lier. Eigenaar Sander Verbeek wil meer verbinding tussen de tuinbouw en omwonenden. Daarom nodigde hij de buren uit voor een rondleiding door de kas.

Verbeek wil met deze actie de sector in een positief daglicht zetten. "We hebben als tuinbouw gewoon een mooi verhaal te vertellen, maar als je de publieke opinie of de pers hoort, staan we er vaak negatief op", aldus Verbeek. Met deze actie probeert hij voor meer begrip te zorgen bij de omwonenden. Volgens Verbeek kunnen de buren wel een overlast ervaren van het bedrijf: "Er rijdt wel eens een vrachtwagen, er is wel eens wat geluid, er is af en toe gewoon wel eens iets aan de hand wat tot irritatie kan leiden". Daarom vindt hij het belangrijk om uitleg te geven over de processen in de kas, zodat de bewoners beter begrijpen waarom er soms overlast is.

Succes

Verbeek kreeg naar eigen zeggen veel leuke en enthousiaste reacties. Ook buurvrouw Truus van der Meer was enthousiast over de tour: "Mijn man zei altijd al dat hij graag wilde zien hoe het er binnen aan toe gaat, en toevallig kregen we nu de uitnodiging in de bus. Dus dat was heel leuk".