Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: FC Westland aan kop eerste divisie

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Zaalvoetbal - FC Westland gaat na drie overwinningen in evenveel wedstrijden voorlopig aan de leiding in de eerste divisie. Dat mag enigszins verrassend genoemd worden, omdat de Westlanders vorig seizoen lang tegen degradatie streden. Dit weekend werd na een 3-3 ruststand met 6-5 gewonnen van HBSS.

Voetbal - Milan Hokke staat tot medio 2026 onder contract bij profclub Feyenoord. De 19-jarige verdediger uit Maassluis heeft zijn contract met twee jaar verlengd.
Hokke tekende in de zomer van 2021 zijn eerste profcontract bij Feyenoord en heeft inmiddels al zijn officieuze debuut gemaakt voor Feyenoord 1. "Ik speel inmiddels al twaalf jaar bij Feyenoord en dit voelt voor mij als mijn tweede huis. Ik train en speel al regelmatig met Feyenoord 1 mee en hoop natuurlijk uiteindelijk definitief aan te mogen sluiten. Tot die tijd doe ik er alles aan om klaar te zijn voor dat moment", aldus Hokke.

Zaterdag

Badminton - Velo zet de goede seizoensstart door. Na de zege op Roosterse vorige week, werd zaterdagavond ook Smashing verslagen. In Wijchen werd het 3-5. Velo won alle dubbels, maar in het enkelspel pakte alleen Mats Duwel de punten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Duinwijck op het programma.

Rugby - RC Hoek van Holland heeft ook de tweede wedstrijd in de ereklasse gewonnen. Na Cas (vorige week) werd nu ook Haarlem verslagen. In Noord-Holland werd het 13-22. Door de zege staan de Hoekse rugbyers na twee wedstrijden voorlopig bovenaan.

Darts - Dirk van Duijvenbode is in de tweede ronde van de Hungarian Darts Trophy uitgeschakeld. De 's-Gravenzander verloor met 3-6 van Scott Williams. Van Duijvenbode stond 0-3 achter, maar kwam nog terug tot 3-5.

Vrijdag

Wielrennen - Leo van Vliet is in 2026 voor het laatst koersdirecteur van de Amstel Gold Race, de grootste wielerwedstrijd in Nederland. De Westlander is dan dertig jaar de grote baas geweest. De koers krijgt vanaf 2025 in Flanders Classics een nieuwe organisator. Voor een soepele overdracht zwaait hij pas na de wedstrijd in 2026 af.

Donderdag

Voetbal - De vrouwen van KMD hebben de knock-outfase van de disctrictsbeker gehaald. In de laatste wedstrijd in de groepsfase werd donderdagavond met 4-4 gelijkgespeeld tegen Nieuwenhoorn. De wedstrijd moest nog worden uitgespeeld, omdat-ie twee weken geleden werd gestaakt vanwege een ernstig blessuregeval. KMD eindigt door het gelijkspel bovenaan in de groep.

Woensdag

Voetbal - Excelsior Maassluis heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de landelijke KNVB-beker. De laatste voorrondewedstrijd tegen Nuenen eindigde woensdagavond na reguliere- en extra tijd in 0-0. Excelsior nam de strafschoppen uiteindelijk het beste. Komende zaterdag na 23.00 uur wordt duidelijk welke tegenstander de Maassluizers wacht in het hoofdtoernooi. Een profclub behoort tot de mogelijkheden.

Dinsdag

Voetbal - De vrouwen van FC 's-Gravenzande hebben hun laatste wedstrijd in de groepsfase districtsbeker gewonnen. Thuis tegen FC Maense werd het 3-1. Voor 's-Gravenzande was dit de enige zege in de bekercompetitie. De overige twee wedstrijden gingen verloren.

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia heeft zich niet kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi van de landelijke KNVB-beker. De Naaldwijkers gingen dinsdagavond in de tweede en laatste voorronde onderuit tegen derdedivisionist RKAV Volendam. Bij rust keek Westlandia in Noord-Holland al tegen een 1-0 achterstand aan en vlak na de hervatting werd het liefst 2-0. Met nog enkele seconden op de klok maakten Volendam zelfs nog de 3-0.

Handbal - De mannen van WPK/Westlandia zijn uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg uit Naaldwijk verloor in eigen huis nipt van Hercules 2: 33-34.

Maandag

Wielrennen - Menno Huising staat vrijdag aan de start van de EK wielrennen in Drenthe. De Wateringer doet mee bij de beloften-mannen. De wedstrijd begint om 09.30 uur.

Tennis - Arantxa Rus is op het WTA-toernooi in Guadalajara (Mexico) uitgeschakeld in de eerste ronde. De 32-jarige Monsterse verloor in twee sets van Aliaksandra Sasnovich uit Wit-Rusland: 6-1 en 7-6.