HV Westland

HV Westland

Moeizame overwinning Westlandse hockeyvrouwen

De hockeysters van HV Westland zijn het seizoen in de eerste klasse uitstekend begonnen. In drie wedstrijden werd nog niet één keer verloren. De uitwedstrijd tegen Alphen eindigde zondag in een 0-2 overwinning.

De Naaldwijksen promoveerden afgelopen zomer van de tweede naar de eerste klasse. Daar doet de ploeg het opnieuw goed. Na de 1-1 in de openingswedstrijd tegen Alliance, volgden twee overwinningen.

Al ging het tegen Alphen niet heel makkelijk. De thuisploeg zette de boel goed dicht op de eigen helft. "Het vergde een hoop creativiteit van onze spits om erdoorheen te komen", zegt trainer Kjeld Crucq in WOS Sport. Vlak voor rust viel dan toch de bevrijdende 0-1 en vlak voor het einde kwam ook de 0-2. "We hadden de score eerder moeten uitbreiden, maar uiteindelijk werd het werk beloond."

De naar de derde klasse gedegradeerde mannenploeg van HV Westland lijkt in de competitie vooralsnog een klasse apart. Hoewel het scoren in de eerste wedstrijd nog wat moeizaam ging (1-4 zege op Catwijck), maakten de Naaldwijkers zondag opnieuw gehakt van hun tegenstander. Vorige week was er al de 14-0 zege op De Kraaien. Nu werd het 2-7 tegen Voorhout. Pas bij een 0-6 stand deed Voorhout voor het eerst wat terug.