Archief
ESPN

ESPN

Loting koppelt Excelsior Maassluis aan eredivisie-laagvlieger

Excelsior Maassluis speelt in de eerste ronde van de landelijke KNVB-beker tegen FC Volendam. Dat heeft de loting zaterdagavond uitgewezen.

Oud-prof Royston Drenthe haalde eerst het balletje van de amateurclub uit Maassluis uit de kom. Enkele seconden later volgde ook die van FC Volendam. Maar ook in een andere volgorde had Excelsior thuisgespeeld.

Het is direct een mooi affiche voor de tricolores, die vorig seizoen nog ontbraken in het bekertoernooi. In het seizoen 2021/22 speelde Excelsior twee keer tegen een profclub, maar zowel tegen FC Emmen (tweede ronde, 0-1 zege) als Ajax (achtste finales, 9-0 nederlaag) ging het om een uitduel. In 2019 speelde de club voor het laatst thuis tegen bvo. Tegen sc Heerenveen werd het toen 0-3.

Eén punt

FC Volendam is het nieuwe seizoen in de eredivisie niet goed begonnen. Zaterdagavond behaalde het tegen Heracles Almelo het eerste punt (2-2 gelijkspel in eigen huis). Volendam deelt de laatste plaats nu met Almere City, dat een minder doelsaldo heeft.

Excelsior Maassluis staat na zes duels in de tweede divisie op zes punten. Zaterdagmiddag verloor de ploeg met 4-2 bij Spakenburg.

Het bekerduel wordt gespeeld op 31 oktober of 1 of 2 november.