Skitterfoto/Pixabay

Eerste zege Valto, Ondo wint in Gorichem

De korfballers van Valto hebben hun eerste overwinning in de ereklasse binnen. Na een gelijkspel en een nederlaag tegen tegenstanders uit de Korfbal League (zaal), werd het zaterdag tegen Die Haghe nipt 17-16.

De twee ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, al had Die Haghe ruim in de eerste helft een 6-9 voorsprong opgebouwd. Die stand hielden de Hagenaars tot aan de rust vast. Valto kwam met nog een kwartier te gaan terug op gelijke hoogte (12-12) en kwam in de slotfase zelfs met vier doelpunten voor te staan (17-13). Die Haghe maakte er daarna nog drie, maar de punten bleven in De Lier.

Ondo wint in Gorichem

Het 's-Gravenzandse Ondo boekte de tweede zege van dit seizoen. Tegen GKV werd het 12-19. De Westlanders stonden bij rust ruim voor (5-14), maar zagen de thuisploeg in een sterke tweede helft iets terugdoen. Desondanks gingen de punten mee terug naar 's-Gravenzande.