Archief
Theodoor Gijsbers

Kay Huisman pakt zilver op NK Shorttrack

Kay Huisman, uit Monster, heeft sterk gepresteerd op het Nederlands Kampioenschap Shorttrack. De 26-jarige topsporter werd zaterdag op de 1.500 meter tweede.

Huisman mocht zaterdag in maar liefst twee finales verschijnen, waarvan eerst de 1.500 meter werd gereden. Daarin kwam titelfavoriet Jens van ‘t Wout als eerste over de streep, maar die werd gediskwalificeerd vanwege het onreglementair afwijken van zijn lijn. Dat maakte de weg vrij voor Teun Boer, die Huisman passeerde en het goud binnen sleepte. De leeggereden Huisman liet Hessel van Berkum niet meer langszij komen, en wist dus beslag te leggen op plek 2.

Enkele uren later klonk het startschot voor de finale op de 500 meter. Hierin eindigde Huisman op de 5e plaats.

"Het Westland mag juichen"

Na afloop van de finale op de 1.500 meter sprak WOS Sport met Erik Huisman, de vader van Kay.

"Het Westland mag juichen", vertelde hij. "Kay heeft in het begin van dit seizoen, toen hij met de training begon, veel pech gehad. Eerst liep hij een keelontsteking op. Toen werd hij van zijn fiets gereden met een dubbele sleutelbeenbreuk. Hij is lang uit de slag geweest, en kon door de operatie niet trainen. Maar hij is zojuist 2e geworden op de 1.500 meter. Hij heeft het echt geweldig gedaan."

"De belangen zijn heel groot", vervolgt Huisman senior over het NK. "Kwalificatie voor de World Cup staat op het spel. Daar is het NK voor aangemerkt. Normaal rijdt Nederland als Team NL, maar deze dagen is het ieder voor zich."