WOS/Piet Voskamp

FC 's-Gravenzande wint derby ruim van Westlandia

Dé derby van het Westland is in het voordeel beslist van FC 's-Gravenzande. Op het Juliana Sportpark werd Westlandia met 3-0 verslagen.

Al binnen tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Frank Broos kopte binnen. Diezelfde Broos had snel daarna de score kunnen verdubbelen, maar hij schoot net naast. Het eerste gevaar van Westlandia kwam vanuit een vrije trap die door Desley Bransen werd ingekopt, maar door 's-Gravenzande-doelman Jouvenaar over de lat werd getikt. Verder kwam de grootste kans daarna voor Sil van Ooijen die op de lat kopte.

Na de rust begon Westlandia aan te dringen, onder meer met een paar goede mogelijkheden voor aanvoerder Bransen. FC 's-Gravenzande, dat in de eerste helft de bovenliggende partij was maar daarna wat wegzakte, besliste in de slotfase het duel. Eerst door Bram Sommeling, die een goed uitgespeelde aanval kon afmaken en diep in blessuretijd bracht Frank Broos met zijn tweede doelpunt de eindstand op het scorebord.

Verburch en Monster verliezen eerste competitieduel

De twee gepromoveerde regioploegen Verburch en Monster zijn hun seizoen in de tweede klasse slecht begonnen. Verburch deed in de uitwedstrijd lang mee met Vitesse Delft maar moest twintig minuten voor tijd een tegendoelpunt incasseren. En in de blessuretijd eindigde Verburch met tien man na een overtreding in het strafschopgebied, waarna de thuisploeg vanaf elf meter de eindstand op 2-0 zetten.

Monster, dat na vier seizoenen weer in de tweede klasse speelt, kwam van een koude kermis thuis na een 6-2 nederlaag tegen Oliveo in Pijnacker. Monster wist twee keer de marge te verkleinen tot één doelpunt, maar Oliveo bleek in de tweede helft toch beter.