Archief
Alzheimer Nederland.

Maassluis nu onderdeel van dementievriendelijke regio

Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vormen sinds deze week gezamenlijk een dementievriendelijke regio. Voorheen waren alleen Maassluis en Schiedam dementievriendelijk, maar nu Vlaardingen ook het certificaat heeft ontvangen is dus de gehele regio dementievriendelijk.

Maassluis ontving in 2018 als eerste van de drie gemeentes het certificaat, vanwege hun inzet tegen Alzheimer. Volgens wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis is er sinds toen al veel bereikt: "Er is onder andere een stabiel lokaal netwerk actief dat bestaat uit een brede vertegenwoordiging van partners uit het welzijns- en zorgveld". Maar het werk is volgens hem nooit af, nu ze samen met Vlaardingen en Schiedam een dementievriendelijke regio vormen kunnen ze volgens hem meer bereiken. "Samen maken we de samenleving, Maassluis en de regio nog prettiger en veiliger voor mensen met dementie."

Het certificaat wordt uitgereikt aan gemeenten die zich actief inzetten om mensen met Alzheimer zo lang mogelijk te laten meedraaien in de maatschappij. Dit doen zij door de kennis te vergroten over dementie en het mogelijk maken van begeleiding op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Maar ook binnen de gemeentelijke organisatie wordt er aandacht besteed aan het onderwerp, zo zijn trainingen gegeven aan wijkteammedewerkers, medewerkers van de publieksbalie van het stadhuis en medewerkers handhaving.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis