Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Grootschalige verkeerscontroles in Maasland en Maassluis

De politie heeft donderdagmiddag en -avond in Maasland en Maassluis grootschalige verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn onder meer messen, drugs en auto's in beslag genomen.

Op de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis controleerde de politie samen met de Belastingdienst en de Douane. Ook was er een drugshond van Justitie aanwezig, die speurde rond bij automobilisten en voertuigen op zoek naar drugs. En met succes, want de politie trof zeven keer gebruikershoeveelheden softdrugs aan bij automobilisten. De drugs zijn in beslag genomen. Ook werden er twee messen en drie keer lachgas in beslag genomen.

De forensische opsporing was aanwezig om te kijken naar verborgen ruimtes in voertuigen en spullen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. De Belastingdienst richtte zich op automobilisten met openstaande schulden. De dienst inde bijna 25.000 euro en nam twee voertuigen in beslag van mensen die hun schulden niet konden betalen. De Douane nam in totaal tien sloffen sigaretten in beslag. Het vermoeden bestond dat de sigaretten werden doorverkocht zonder de wettelijke belastingen.

Daarnaast werd in Maassluis een tiental bekeuringen uitgeschreven. Twee keer voor het rijden met een telefoon in de hand, zes keer voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en verschillende bekeuringen voor andere zaken. Ook stak er een scherp voorwerp uit bij een voertuig, daar heeft de automobilist een bekeuring voor gekregen. Verder hebben vier scooters een zogeheten 'wacht op keuren' melding gekregen, aangezien de scooters harder reden op de rollerbank dan toegestaan is.

Inzittenden worden gefouilleerd en drugshond zoekt naar drugs. 112Maasmedia

Op de controle locatie aan de Oude Veiling in Maasland controleerde de politie honderden voertuigen en tientallen scooters. Hierbij waren de Belastingdienst en de Douane niet aanwezig. In Maasland hadden twee automobilisten softdrugs bij zich. Daarnaast bleek een automobilist te rijden onder invloed. Verder bleek er een scooter niet te voldoen aan de gestelde inrichtingseisen, een kind vervoerd te worden zonder verplicht kinderzitje en had een voertuig de tenaamstelling niet in orde. Daarnaast werden er bekeuringen uitgeschreven voor verschillende andere overtredingen.