Archief
WOS

WOS

Locatie bij Theaterloods favoriet voor nieuwbouw De Hoogvlieger

Voor de nieuwbouw van basisschool De Hoogvlieger heeft de gemeente Westland haar oog laten vallen op een locatie aan de Hoogwerf ter hoogte van de Theaterloods in Naaldwijk.

Openbare basisschool De Hoogvlieger (met daarin ook een vestiging van kinderopvang Okidoki) is op dit moment gehuisvest in tijdelijke units op een veld aan de achterzijde van zwembad De Hoge Bomen.

De gemeente Westland is eigenaar van de grond aan de Hoogwerf en bovendien is deze locatie goed bereikbaar. De realisatie van een schoolgebouw op die plek geeft ook nog een kwaliteitsimpuls aan de noordpunt van de Hoge Bomen, vindt het college van B en W.

Combineren

De komende tijd wordt onderzocht of het bouwen van de nieuwe school op deze locatie mogelijk is. En tevens of het mogelijk is de functie van de school en de Theaterloods met elkaar te combineren.

De gemeente gaat ook in gesprek met de Schietvereniging Naaldwijk, die aan de noordoostelijke kant van het perceel al sinds 1971 haar clubgebouw heeft. Postduivenvereniging De Reisduif, waarvan het clubgebouw door de storm van 18 februari vorig jaar verwoest werd, onderzoekt de mogelijkheden op een complex aan de Monnikenlaan waar onder meer de jeu de boulesvereniging gevestigd is.