Archief
Vandaag Inside

Vandaag Inside

Westlander steelt de show bij Vandaag Inside als 'Koreaanse notulist'

Het ging maandagavond als een lopend vuurtje rond in het Westland: die presentator van 'Zomaar Zomer' bij de WOS zit nu in Vandaag Inside (SBS6)! Wat was de aanleiding om Kevin Kouwenhoven uit te nodigen?

Vorige week hadden VI-boegbeelden René van der Gijp en Johan Derksen enorm veel lol bij een filmpje over de Koreaanse leider Kim Jong-un. Die wordt bij alles wat hij doet op de voet gevolgd door een 'blocnote-mannetje' dat van alle uitspraken en handelingen van de leider ijverig notities maakt.

Dat wilden ze bij Vandaag Inside ook, met name om de zelfbenoemde ster van het programma, Johan Derksen, ook zo belangrijk te maken. Aanvankelijk wilden ze een Koreaanse acteur inhuren, maar dat durfde de programmaleiding uiteindelijk niet aan. Er werd maandagmiddag een castingbureau gebeld met de vraag of ze iemand in portefeuille hadden die een Koreaanse notulist zou kunnen spelen.

De keuze viel op Westlander Kevin Kouwenhoven. Hij was op dat moment, tegen vijven in de middag, aan het werk in Walibi Holland, waar hij als regisseur bezig is met de repetities voor een reeks Halloween-voorstellingen. "Of ik rond 20.00 uur in Hilversum zou kunnen zijn?", vertelt Kevin. Dat was geen probleem. "Maar ik moest wel in een net pak komen. Dat werd dus een ritje van Biddinghuizen naar 's-Gravenzande om dat pak op te halen en dan snel door naar Hilversum."

Tekst gaat verder onder de video.

Aparte kleedkamer

Kevin arriveerde rond 20.45 uur bij het studiocomplex en werd naar een aparte kleedkamer gedirigeerd. "Alleen presentator Wilfred Genee wist er van af", verklaart Kevin. Hem werd snel verteld wat de bedoeling was en tegen 21.30 uur moest hij paraat staan bij het (rechtstreeks uitgezonden) voorgesprek tussen Wilfred Genee en Johan Derksen.

Kennelijk wist Derksen wel dat er 'iets' zou gebeuren, maar niet 'wat'. Toen het op zich serieuze voorgesprek bezig was, keek Derksen opzij en zei hij tegen Genee: "Is dit de act? Je hebt weer een werkstudent gevonden om dit te doen…?"

Het idee om het optreden van Kevin te beperken tot het voorgesprek werd al snel overboord gegooid en vervolgens was Kevin tijdens de gehele uitzending van Vandaag Inside nadrukkelijk aanwezig in het publiek om van alles aantekeningen te maken.

De vraag aan Kevin is vanzelfsprekend: Ben je vanavond (dinsdagavond) weer bij Vandaag Inside te zien? "Daar kan ik niks over zeggen", reageert hij.