WOS/Andre Zijlstra

Valto pakt tegen sterk HKC eerste punt

De korfballers van Valto hebben na de nipte nederlaag tegen KCC, in de tweede wedstrijd van dit veldseizoen een punt gepakt. Tegen HKC werd het 21-21.

Zowel KCC als HKC komt in de zaalcompetitie uit in de Korfbal League. Valto mocht aan het begin van dit seizoen dus direct aan de bak en doet dat vooralsnog niet onverdienstelijk. Tegen KCC konden de Lierenaren met name in de eerste helft goed meekomen, tegen HKC was Valto met name in de eerste helft gewoon beter. Dat blijkt ook uit de ruststand van 15-9. Na rust kwamen de gasten uit Hardinxveld-Giessendam steeds een stukje terug. Tot in de laatste minuut stond Valto nog op een nipte voorsprong, maar in de slotseconden werd het dan toch 21-21.

Maassluis verslaat ALO

In de overgangsklasse boekte ckc Maassluis een overwinning op ALO. De ploegen gingen enige tijd gelijk op, maar daarna liep Maassluis weg van 6-5 naar 10-5. Dat verschil kregen de gasten uit Den Haag niet meer gedicht. Via 12-8 werd het uiteindelijk 16-10. Na twee wedstrijden staan alle ploegen in deze poule voorlopig op twee punten.

Ondo maatje te klein voor Excelsior

In 's-Gravenzande bleek hoofdklasser Ondo niet opgewassen tegen het Delftse Excelsior. De gasten liepen na een 2-5 score na ongeveer twintig minuten spelen uit naar een 2-10 ruststand. Ondo herpakte zich nog wel in de tweede helft - de ploeg kwam nog tien keer tot scoren -, maar kwam nooit echt dichterbij. Eindstand: 12-18.