Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Badmintonners Velo verslaan Roosterse

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Badminton - Velo heeft, zoals verwacht, de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het Limburgse Roosterse werd met 6-2 verslagen. Alleen het mannendubbel (Jim Middelburg/Mees Janssen) en het enkelspel van Veda Diemel gingen verloren.

Myke Halkema en Dion Rovers in actie. WOS/Martijn Molenaar

Rugby - RC Hoek van Holland is het nieuwe seizoen in de ereklasse goed begonnen. In eigen huis werd zaterdag het Castricumse Cas verslagen. Het werd 29-20. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Haarlem.

Vrijdag

Darts - Dirk van Duijvenbode is bij de World Series of Darts Finals in Amsterdam direct uitgeschakeld. De 's-Gravenzander moest in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in landgenoot Danny Noppert: 6-4.

Badminton - Jim Middelburg speelt dit seizoen weer voor het eerste team van Velo. De Westlander was vorig seizoen gestopt om zich te richten op zijn studie. Nu is hij dus terug. Nieuw in het team is de Deen Martin Bundgaard. Hij komt over van Drop Shot. Nick Fransman bewandelt de omgekeerde weg.

Donderdag

Handbal - Bondscoach Per Johansson heeft vier speelsters uit de regio opgenomen in de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Portugal en Finland. Onder andere de Wateringse doelvrouwen Rinka Duijndam (Györ) en Bianca Schanssema (Kopenhagen) staan op de lijst van 26 speelsters. Ook Kelly Vollebregt (Wateringen, Nantes) en Tessa van Zijl (Poeldijk, Elche) staan op de voorlopige lijst. De definitieve selectie volgt in de week van 25 september. De interlands worden gespeeld op 12 en 14 oktober.

Woensdag

Voetbal - De vrouwen van SV Den Hoorn hebben ook hun tweede bekerwedstrijd gewonnen. Taurus werd met 0-3 opzij gezet. Den Hoorn speelt zaterdag nog tegen tweedeklasser Ariston'80.

Dinsdag

Handbal - In de eerste ronde van het bekertoernooi heeft WPK/Westlandia vrij eenvoudig gewonnen van streek- en competitiegenoot Verburch. Na een ruststand van 17-9, eindigde het duel in 31-15. In Wateringen won Quintus 2 met 18-26 van Venéco/Velo 3.

Voetbal - Er zijn dinsdagavond twee oefenwedstrijden gespeeld. Lyra ging met 0-1 onderuit tegen Oliveo. Schipluiden won met dezelfde cijfers van Loosduinen.

Voetbal - Westlandia heeft zich per direct versterkt met Robin Buwalda. De oud-prof uit Leidschendam (29) komt over van het Finse IFK Mariehamn, eerder was hij in Nederland actief bij ADO Den Haag, VVV Venlo, NEC en Go Ahead Eagles. Technisch manager Marko van der Knaap is blij met de komst van de ervaren verdediger. "Robin past goed in datgene dat we nog zochten voor Westlandia. We hebben een jonge, getalenteerde ploeg met veel eigen jongens, maar we misten juist nog de ervaring van een oudere geroutineerde speler."