HV Westland

HV Westland

Monsterscore HV Westland tegen Kraaien

De hockeyers van HV Westland hebben zondag flink aan hun doelsaldo kunnen werken. De thuiswedstrijd tegen De Kraaien liep uit op een monsterscore. Het werd liefst 14-0.

De ploeg uit Naaldwijk degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse en doel is om volgend jaar weer terug te keren op dat niveau. Vorige week werd Catwijck al met 1-4 opzij gezet. Deze week ging het tegen de De Kraaien uit Wijdewormer (N-H) nog een stuk makkelijker.

"Het had eigenlijk nog meer moeten zijn", begint trainer Kai Been in gesprek met WOS Sport. De ploeg had geleerd van vorige week, toen het lang duurde voordat Westland toekwam aan het 'eigen spel'. Nu gingen de Naaldwijkers vanaf het eerste fluitsignaal volle bak. Binnen een minuut of vijf lagen de eerste drie treffers er al in. Aan het einde van het eerste kwart was de stand al 5-0. "Dan is het belangrijk dat je je focus blijft houden. Tot de rust ging dat best aardig", vervolgt Been. De stand was toen inmiddels opgelopen tot 9-0. In de tweede helft was die focus er wat minder en werd er nog 'maar' vijf keer gescoord.

Ook zege voor vrouwen HVW

De vrouwen van HV Westland boekten na het gelijkspel van vorige week nu hun eerste overwinning. De Naaldwijksen begonnen tegen Alecto heel sterk. Dankzij goed spel stond er na het eerste kwart een 1-0 voorsprong op het bord. "Het tweede kwart was het tegenovergestelde en kreeg Alecto de kansen", vertelt coach Kjeld Cruq in WOS Sport. Hij wijt dat meer aan fouten in zijn eigen ploeg, dan aan goed spel van de tegenstander. Het werd uiteindelijk zelfs 1-1. "In het derde kwart maakten we de 2-1 en die hebben we ook over de streep getrokken", aldus Cruq.