Handballers Quintus blijven voorlopig ongeslagen

De handballers van Quintus gaan na drie wedstrijden voorlopig (gedeeld, met DFS Arnhem) aan de leiding in de eredivisie. Na PSV en Feyenoord werd zaterdag ook EHC verslagen.

Een eenvoudige zege werd het niet. De gasten uit Den Haag deden zeker in de eerste helft goed mee. Bij rust was de stand 12-11. Ook in de tweede helft lukte het lang niet om de marge te vergroten. Pas in de laatste tien minuten werd het verschil gemaakt. Eindstand: 28-20.

Vrouwen Quintus en Velo verliezen

De vrouwen van Quintus leden de tweede nederlaag op rij. Na het eerdere verlies tegen Handbal Venlo, bleek nu ook Volendam te sterk: 35-28. De vier doelpunten achterstand bij rust (19-15) werden aan het begin van de tweede helft weliswaar snel ingelopen (22-21 na zes minuten), maar niet lang daarna nam Volendam weer het initiatief. Halverwege de tweede helft was de score alweer opgelopen naar 28-23.

Bij de wedstrijd DSVD - Velo was het een stuk spannender. Halverwege was de stand nog gelijk, maar uiteindelijk moesten de Wateringsen met 34-32 nipt het onderspit delven.

Voor zowel Volendam als DSVD was het de eerste overwinning van dit seizoen.