WOS/Ruud de Jong

FC 's-Gravenzande wint ruim van HBS en boekt eerste zege

FC ’s-Gravenzande heeft voor het eerst dit seizoen weten te winnen. Op eigen veld werd HBS zonder veel moeite verslagen met 4-0.

Na drie wedstrijden in de vierde divisie stond de ploeg van Mike Jonk onderaan met twee nederlagen en een gelijkspel. HBS verloor zijn vorige duel van Westlandia en moest het dus nu weer afleggen tegen een regioploeg. FC ’s-Gravenzande speelde goed en georganiseerd en daar hadden de gasten uit Den Haag grote moeite mee. Eerst was het Roy van Beek die via een steekbal van Sil van Ooijen de 1-0 binnenschoot en vlak voor rust stoomde verdediger Tyler Mulder die voorgaf op Frank Broos. Laatstgenoemde kon vrij de 2-0 binnenschieten. Vlak na rust was Broos de aangever op Van Ooijen die derde van de middag op het scorebord zetten. De thuisploeg bleef ook in de tweede helft de betere. Het laatste doelpunt kwam na een voorzet van invaller van Angelo Zwirs waar de HBS-keeper mis tastte en Van Beek opnieuw makkelijk kon binnenschieten. FC 's-Gravenzande is door de zege van de laatste plaats af. Of dit de ommekeer is moet nog blijken. Volgende week wacht de derby tegen Westlandia.

Trainer Mike Jonk over de eerste zege van FC 's-Gravenzande:

Excelsior komt niet verder dan doelpuntloos gelijkspel

Excelsior Maassluis nam het zaterdagmiddag op tegen Kozakken Boys. Een ploeg die na vier duels geen punten had. Maar de Maassluizers konden niet overtuigen en bleven steken op 0-0. Integendeel: de bezoekers hadden de beste kansen. Zowel in de eerste als de tweede helft. Gevaarlijkste man aan de kant van Excelsior was Pieter Langedijk met een aantal kansen. Zoals vlak na rust met een schot op de paal en een paar minuten later omspeelde hij de keeper maar stuitte op een verdediger. Ook na een aantal mogelijkheden in de slotfase, met onder andere een vrije trap van opnieuw Langedijk die werd gestopt en een bal op de lat voor Kozakken Boys, moeten beide ploegen het toch doen met een punt.

Pieter Langedijk reageerde na afloop voor de WOS-microfoon:

Excelsior Maassluis - Kozakken Boys 0-0 (0-0)

Leandro Havinga

Meeuwenplaat - Westlandia 2 5-3 (0-0) Westlandia 2 is uitgeschakeld, Schipluiden was vrij en is door

MVV’27 - Full Speed 2-1 (1-1) MVV'27 is uitgeschakeld