Archief
WOS

WOS

Prijzen uitgereikt aan de taalhelden van Maassluis

In het taalcafé van Maassluis zijn donderdag de taalheldenprijzen 2023 uitgereikt. Er vielen in drie categorieën prijzen te winnen: vrijwilliger, cursist en bruggenbouwer.

In het taalcafé zijn ongeveer honderd vrijwilligers werkzaam. Zij helpen de cursisten, voornamelijk vluchtelingen, met het leren van de taal. Vrijwilligster Fleur blonk daarin het meeste uit en daarom heeft zij de prijs in deze categorie gewonnen. De bruggenbouwer is iemand in de stad die mensen aanspoort om hun taalvaardigheid te verbeteren. Dit jaar kreeg Joke Cats van de Voedselbank die prijs voor haar inzet.

Cursist

De prijs voor 'de cursist van het jaar' is gewonnen door Oumama Attahiri. Zij kon deze prijs niet in ontvangst nemen. Taal(balie)coördinator Naomi Severin vond dat Attahiri een goede reden had voor haar afwezigheid. "Ze kwam hier in oktober vorig jaar binnen en haar doel was om naar Hogeschool Rotterdam te gaan en het is nog niet eens oktober en ze is nu op de hoge school", aldus Severin.

Winnaar vorig jaar

Saad Alkassoum, de winnaar van 'cursist van het jaar' van 2022, was wel aanwezig. Hij zegt veel te danken te hebben aan het taalcafé en de vrijwilligers, want hij heeft hier in korte tijd de Nederlandse taal kunnen leren. Daardoor is hij nu zelfs tolk geworden voor vluchtelingen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis