Archief
Archieffoto

Westland 'hartveilig', dus stichting stopt

Volgens stichting AED Westland hangen er genoeg AED's in de Westlandse dorpskernen. Daarom stopt deze stichting met haar taken, de gemeente zal de geplaatste AED's nu verder onderhouden.

Stichting AED Westland had als doel om iedere dorpskern te voorzien van voldoende AED's. Dat doel is inmiddels al een tijdje geleden behaald. In 2019 hing de stichting hun 65ste defibrillator op in Poeldijk. Daarmee was toentertijd heel Westland 'gedekt'. Sindsdien is de gemeente langzaam de taken van deze stichting over gaan nemen. Nu is de gemeente volledig verantwoordelijk voor het onderhoud van de apparaten en dus is de stichting overbodig geworden. Daarom is de stichting nu dus opgeheven.

Vrijwilligers

AED's zijn hard nodig voor de overbrugging van de tijd tussen het ongeval en de aankomst van de hulpverleners. Het is daarom belangrijk dat genoeg inwoners weten hoe zo'n apparaat werkt. Daarom biedt de gemeente dit jaar kosteloos een cursus aan voor 100 inwoners. Zij kunnen immers eerder aanwezig zijn dan de ambulance en dus de reanimatie eerder starten, dit verhoogt de overlevingskans aanzienlijk.

Eerder sprak de WOS Jeroen (20) al over deze apparaten. Hij heeft al twintig keer geholpen bij reanimaties:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland