Archief
Archieffoto

Archieffoto

Studenten gezocht: Rechtswinkel kampt met vrijwilligerstekort

Rechtswinkel Westland is met spoed op zoek naar studenten van een juridische opleiding. De organisatie heeft momenteel te weinig vrijwilligers om Westlanders te helpen met hun juridische problemen.

"Wij zijn per 1 september begonnen aan het nieuwe seizoen en hebben gemerkt dat een aantal vrijwilligers is afgehaakt. We moeten nu met een groep van ongeveer tien man onze diensten verlenen. Dat is net wat te weinig om te garanderen dat we dit voor langere tijd kunnen doen", vertelt bestuurslid Yannick Barendse in De WOS van 4 tot 6.

Rechtswinkel Westland is in 2015 begonnen en behandelde in acht jaar al talloze zaken van inwoners. Hbo- en wo-studenten van juridische opleidingen (of pas-afgestudeerden) geven elke maandag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur juridisch advies aan mensen die dat nodig hebben. Dat kan zowel fysiek in wijkgebouw Larix in 's-Gravenzande als telefonisch. Bij de start destijds waren er nog 25 studenten actief.

Inmiddels is dat aantal dus flink gedaald. "Je merkt in deze tijd dat heel veel studenten kiezen voor een betaald werkstudentschap of iets anders", weet Barendse, die inmiddels drie jaar actief is bij de Rechtswinkel. "Ik heb bij mezelf gemerkt dat ik hierdoor heel veel relevante praktijkervaring heb opgedaan in de zin van bepaalde gesprekken die ik heb gevoerd met mensen. Je merkt ook echt dat je dat je mensen verder kunt helpen met juridische problemen. Ik denk dat het juist heel goed is voor studenten of net afgestudeerde juristen om daarbij te helpen."

Beluister het hele gesprek met Yannick Barendse:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland