Archief
CDA Westland

CDA Westland

CDA-raadslid Anja van der Eijk stopt ermee

Anja van der Eijk was woensdag voor het laatst actief als raadslid voor CDA Westland. De Lierse stopt per 1 oktober met haar functie.

Van der Eijk werd in 2018 geïnstalleerd als raadslid. De afgelopen jaren hield ze zich vooral bezig met onderwerpen rond zorg en het sociaal domein. De beslissing om haar functie neer te leggen is niet lichtvaardig genomen en kwam tot stand na goed overleg met de fractie. Haar prioriteiten liggen de komende tijd elders, waardoor ze haar functie als volksvertegenwoordiger niet de volledige inzet kan geven die het verdient, meldt het CDA.

"We hebben veel respect en alle begrip voor deze ingrijpende beslissing, maar het is een forse aderlating om Anja te laten gaan, zeker met al haar expertise en ervaring", zegt fractievoorzitter Jenny Vermeer.

Chafiâ blijft raadslid

Dennis Chafiâ mag de vrijgekomen raadszetel innemen. De Wateringer is sinds deze week al waarnemend raadslid tijdens het zwangerschapsverlof van collega Janice de Jong. Omdat De Jong nog tot 6 november afwezig is, zal Mitchell Verbraeken uit Kwintsheul voor de resterende periode deze positie waarnemen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland