Archief
Archief WOS

Archief WOS

Raadsmeerderheid blijft bij wens tot (her)openstelling Ambachtsweg

Een ruime meerderheid van de Westlandse gemeenteraad heeft zich woensdagavond uitgesproken voor een tijdelijke (her)openstelling van de Ambachtsweg voor het autoverkeer.

Daaraan is wel de voorwaarde gekoppeld dat dit "in goed overleg met omwonenden en belanghebbenden wordt afgestemd". De oplossing moet uiterlijk in de raadscommissie Ruimte van 28 november worden besproken.

Dat die openstelling geen gemakkelijke opgave is, daar is vrijwel iedereen van doordrongen. Maar het verkeer in Wateringen loopt nu al dermate vast, dat er volgens de raadsmeerderheid (25-11) toch wel iéts moet gebeuren. Hierbij wordt meegewogen dat diverse voorgenomen wegwerkzaamheden in en rondom Wateringen de situatie alleen maar zullen verergeren.
Alleen Westland Verstandig, GroenLinks en de PvdA schaarden zich niet achter de desbetreffende motie.

Het Tolland

Een andere wens is dat er, eveneens voor het einde van dit jaar, een plan wordt uitgewerkt om een gedeelte van Het Tolland weer in twee richtingen open te stellen. Dit zou volgens een raadsmeerderheid (26-10) een oplossing moeten bieden voor de bewoners van de wijken Plan Zuid I en Plan Zuid II.

Mocht het college genoemde wensen niet uitvoerbaar achten, dan wil GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer dat verkeerswethouder Pieter Varekamp dit in de volgende gemeenteraadsvergadering (oktober) aan de gemeenteraad meedeelt.

Verder heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen om een plan van aanpak te laten opmaken voor de toekomstige verkeerssituatie in Wateringen en deze vóór de voorjaarsnota 2024 te delen met de gemeenteraad.