Archief

Stomdronken achter het stuur

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een autobestuurster die zondagavond werd aangehouden in Schipluiden. Zij bleek meer dan vier keer de maximale toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben.

De politie had een melding gekregen van een geschrokken bestuurder. Deze reed bij de oprit naar de A4 achter een auto die opeens de berm in reed. Daar werd een lichtmast uit de grond gereden. Vervolgens stopte die auto even verderop op de vluchtstrook. De bestuurster stapte enigzins zwalkend uit, maar had geen serieuze verwondingen. De auto had echter wel uitgeklapte airbags, een kapotte rechtervoorkant en er kwam rook uit. Achteraf bleek dat de rook kwam van een brandende sigaret.

Gevolgen

Toen de politie ter plekke was, blies de bestuurster een 'F'-indicatie en is zij daarom aangehouden. In het politiebureau bleek haar bloed 930 ug/l alcohol te bevatten. Dat is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Daarom is haar rijbewijs ingenomen en moet zij op een later moment voor de rechter komen.