WOS/Martijn Molenaar

Zondagelftal Westlandia pakt uit tegen HBS drie kostbare punten

Westlandia boekt voor het eerst dit seizoen een overwinning. De twee eerste wedstrijden van het seizoen werden verloren. In de uitwedstrijd tegen HBS kwam de ommekeer.

Na 15 minuten in de eerste helft scoorde Baris Koc de 0-1. Westlandia ging na een spannende helft met kansen voor beide teams met 0-1 de rust in.

In de tweede helft kreeg HBS steeds meer doelkansen. Zeker nadat Zion Valies een rode kaart (2 x geel) kreeg na het hinderen van de keeper bij een uittrap. HBS kon de kansen echter niet benutten. Ook een penalty wist HBS niet te benutten. Tegen het einde van de wedstrijd moest bij HBS ook een speler met rood het veld verlaten.

Tijdens de wedstrijd was er het nodige oponthoud door de vele drinkpauzes. Ook het publiek had het zichtbaar warm en kroop massaal onder het dak van de tribune voor een beetje schaduw.