Instagram CKV Nieuwerkerk

Valse start regionale korfbalteams, alleen Ondo wint

Bij de start van het nieuwe veldkorfbalseizoen hebben de meeste teams uit onze regio (nipt) verloren. Alleen Ondo deed het goed en ging met een 12-14 overwinning op Nieuwerkerk terug naar 's-Gravenzande.

In Nieuwerkerk maakte de thuisploeg snel de 1-0 en 2-1, maar daarna was het de beurt aan Ondo. Nadat Nieuwerkerk de 3-4 had gemaakt, volgde een lange periode waarin de gasten het voor het zeggen hadden. Bij rust was de stand 3-10. In de tweede helft vielen de punten juist makkelijk in de andere korf en kwam Nieuwerkerk nog sterk terug. Desondanks boekt Ondo de eerste zege in de hoofdklasse.

Valto tevreden met kleine nederlaag

Het Lierse Valto speelt dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau, de ereklasse. De Westlanders hebben een lastige poule, met twee clubs die in de zaal uitkomen in de Korfbal League. Een van die ploegen is KCC, dat zaterdag de tegenstander was in Capelle aan den IJssel.

Valto kon met name in de eerste helft goed meekomen met de thuisploeg, maar KCC bleek uiteindelijk net een maatje te groot.

Verslaggever Piet Voskamp sprak na afloop met assistent-trainer Thomas Reijgersberg: