Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: déjà vu voor Van Duijvenbode: strandt in kwartfinale German Darts Open

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de halve finale van het German Darts Open te bereiken. Van Duijvenbode gaf een comfortabele voorsprong van 5-2 weg en verloor uiteindelijk met 6-5 tegen Josh Rock uit Noord-Ierland.

Darts - Dirk van Duijvenbode speelt vannavond in de kwartfinale van het German Darts Open. Hij neemt het dan op tegen de talentvolle Josh Rock uit Noord-Ierland.

Zaterdag

Zaalvoetbal - FC Westland heeft de eerste wedstrijd in de eerste divisie gewonnen. In sporthal Hogeveld werd CFM/Transito uit Werkendam met 8-5 opzij gezet. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht Na een 0-1 achterstand nam FC Westland een 2-1 voorsprong, die kort voor rust toch nog uit handen werd gegeven. Ruststand: 2-2. Na de pauze zag het publiek FC Westland uitlopen naar 6-2. CFM kwam nog wel terug, maar de Westlandse zege kwam geen moment in gevaar.

Darts - Westlandse darter Dirk van Duijvenbode rekende zaterdagavond op het German Darts Open af met landgenoot Roy van de Griendt. In een spannende wedtrijd won hij nipt met 6 tegen 5 legs. Van Duijvenbode speelt zondagmiddag de volgende ronde. De German Darts Open is één van de relatief nieuwere Euro Tour-toernooien. Dit weekend wordt de vijfde editie van dit evenement gespeeld. Peter Wright won het toernooi in 2017 en 2022 en is dit weekend dus de titelverdediger. Max Hopp stuntte in 2018 door als eerste - en voorlopig enige - Duitser ooit een Euro Tour-toernooi te winnen. In 2019 was Michael van Gerwen de beste op dit toernooi.

Woensdag

Voetbal - VDL heeft de oefenwedstrijd tegen HermesDVS dinsdagavond met 3-2 verloren. Dankzij doelpunten van Dennis van Rijn en Tygo Suisse stonden de Maassluizers halverwege op een 0-2 voorsprong, in de tweede helft kwamen de Schiedammers terug tot 2-2 en vlak voor tijd werd het dus zelfs nog 3-2.

Maandag

Tennis - In de achtste finale van het vrouwendubbelspel op de US Open is Arantxa Rus uitgeschakeld. Het duo Brady/Stefani was in drie sets te sterk voor Rus en haar Duitse partner Tatjana Maria: 6-3, 3-6 en 6-3.