Quintus pas in tweede helft langs DSVD, nipte zege Velo op PSV

De handbalsters van Quintus hebben in de eredivisie ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Tegen DSVD ging het aanvankelijk niet eenvoudig, maar na twee keer 30 minuten stond een eindstand van 31-21 op het bord.

De wedstrijd tussen de nummers 5 en 9 van vorig seizoen ging in de eerste helft gelijk op. Quintus had na tien minuten een kleine marge van drie doelpunten (6-3) te pakken, maar zag DSVD vervolgens terugkomen tot 8-8. De gasten uit Deurningen (Ov.) pakten niet veel later zelfs de leiding (9-11), maar bij rust was er een nipte voorsprong voor Quintus: 13-12.

Ook in de tweede helft bleef het verschil nog enige tijd klein, pas vanaf de twaalfde minuut werd het gat steeds iets groter. Na ruim 26 minuten spelen stond er voor het eerst een marge van tien op het scorebord (29-19).

Quintus is na twee wedstrijden één van de vier ploegen met de maximale score. Daar kan komende woensdag al verandering in komen, als Handbal Venlo - de nummer 2 van vorig seizoen - op bezoek komt.

Eerste overwinning Velo

De wedstrijd tegen PSV begon met een flinke domper, toen de eerste doelvrouw al in de warming-up geblesseerd uitviel. Dat leek ook in de wedstrijd mee te spelen, omdat de gasten uit Eindhoven al snel de leiding namen. Velo kwam echter sterk terug tot 11-11 en had bij rust zelfs een 17-13 voorsprong.

PSV liet zich niet uit het veld slaan en herpakte zich tot 22-22 met nog een kwartier spelen. In een spannende slotfase bleven de twee punten echter in Wateringen. Velo zegevierde met 30-27.