Archief
Regio15

Regio15

Extra warm onthaal Ooievaarsrunners

Op een van de warmste dagen van het jaar kregen de deelnemers en bestuurders zaterdag weer een staande ovatie van de mensen langs de route. De deelnemers waren blij dat ze in een 'koele' cabine zaten.

De Ooievaarsrun is een jaarlijkse toertocht waarin mensen met een verstandelijke beperking al toeterend meerijden vanaf Den Haag door het Westland naar een feest op de visafslag in Scheveningen.

Dit jaar was de route van de Ooievaarsrun aangepast, en de deelnemende vrachtwagens reden onder andere over de Nieuweweg, waar enthousiaste fotografen de kleurrijke stoet vastlegden.

Organisaties stellen op deze dag belangeloos vrachtauto's inclusief chauffeurs beschikbaar om in vier runs met 380 wagens ruim 650 deelnemers de dag van hun leven te bezorgen. De deelnemers mogen meerijden in de cabines van allerlei soorten vrachtwagens, brandweerwagens, ME-voertuigen en rolstoelbussen. Sinds 1987 wordt deze rit jaarlijks gereden op de tweede zaterdag in september. Onderweg wordt er volop getoeterd, zodat iedereen het kan horen.

Fred van der Ende