WOS/Ruud de Jong

Excelsior Maassluis pakt punt in Noordwijk

Excelsior Maassluis heeft aan de wedstrijd tegen Noordwijk een punt overgehouden. Na een slechte start en een betere tweede helft werd het 1-1.

De Maassluizers kregen in de eerste helft geen voet aan de grond. Noordwijk had het beste van het spel en kwam na ongeveer een half uur op voorsprong. Ook daarna kreeg de thuisploeg de grootste kansen. Doelman Tom Boks was dan ook een van de beteren aan de kant van Excelsior. Hij hield zijn ploeg een paar keer goed op de been. Na rust stapten de Maassluizers beter op het veld. De ploeg had een aantal hele goede kansen. Een strafschop van Gabri Urbanus belandde echter op de lat, een schot van Pieter Langendijk werd net overgetikt en invaller Devin Plank kopte over. Pas vlak voor tijd schoot Kevin Ringeling de gelijkmaker binnen.s

Trainer Steye Jacobs na de 1-1:

FC ’s-Gravenzande nog zonder zege na zeperd tegen Poortugaal

In de vierde divisie beleeft FC 's-Gravenzande een beroerde begin van de competitie. Na drie wedstrijden heeft het maar een punt. Tegen Poortugaal liep het niet veel beter en werd er met 3-0 verloren. In het begin ging het gelijk op totdat de thuisploeg er twee keer gevaarlijk uitkwam en met 2-0 de ruststand bepaalde. Direct na een aantal minuten in de tweede helft werd er weer gescoord na slecht verdedigen aan 's-Gravenzandse kant. Poortugaal bleef de betere; zowel offensief als verdedigend. Zelf kreeg FC 's-Gravenzande niet veel goede kansen. Wel een strafschop, maar de inzet van Frank Broos werd door de doelman gekeerd. Nadat de wedstrijd een half uur had stilgelegen door het onwel worden van een toeschouwer kende het resterende kwartier geen doelpunten.

Districtsbeker: Quintus blijft foutloos

Quintus won in de groepsfase van de districtsbeker zijn tweede wedstrijd met 3-2 van MMO. Na een stroef begin waarin de gasten op voorsprong kwamen na een slecht weggewerkte hoekschop kwam Quintus steeds beter in de wedstrijd. Stijn van der Wel bracht met twee doelpunten de Heulenaren op voorsprong. Even was er nog een spannend moment toen MMO, dat in de tweede helft niks in te brengen had, vlak voor tijd uit een hoekschop gelijk maakte. Rob van Binsbergen stelde echter orde op zaken met een doelpunt vlak daarna. Quintus, dat vorige week won met 0-3 van Wanica Stars, houdt zijn perfecte status met twee overwinningen uit twee duels.