Archief
Rogplus

Rogplus

Nieuwe vervoerderscombinatie voor mensen met een beperking in Maassluis

Wmo-uitvoerder Rogplus is een samenwerking aangegaan met drie vervoersorganisaties: Munckhof, Willemsen de Koning en Trevvel. Deze organisaties vormen sinds 1 augustus ievo: het nieuwe Wmo-vervoer voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Het contract tussen Rogplus en vervoerder Noot liep eind juli dit jaar af. Met het nieuwe contract is Rogplus de samenwerking aangegaan met de drie vervoersbedrijven, die samen 'ievo' vormen. Ievo is er voor mensen die door een ziekte of beperking moeilijk of niet zelfstandig kunnen reizen. Naast het vervoer wordt er bij de nieuwe organisatie ook meegedacht over reisopties en krijgen mensen reisadvies.

Donderdagochtend werd bij het pand van Rogplus in Maassluis het nieuwe contract feestelijk gestart in het bijzijn van wethouders van de drie gemeenten, onder wie de Maassluise wethouders Corine Bronsveld (zorg inclusief Wmo) en Sjef Evers (openbaar vervoer) waren daarbij aanwezig. Bij de start hebben de drie vervoersbedrijven de samenwerkingsondertekening gezet, waarmee de samenwerking officieel werd gestart. Daarnaast kon er rondgekeken worden bij het nieuwe vervoer en vragen gesteld worden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis