Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Schouw in Maassluis levert tal van verbeterpunten op

Afgelopen maandag heeft een groep van meer dan twintig mensen getest hoe toegankelijk Maassluis is voor mensen met een beperking. De gemeente Maassluis moet nog hard aan de bak om alle verbeteringen in werking te zetten.

De test heeft plaatsgevonden rond de Koningshoek, De Vloot en het stadhuis. Deze schouw was een belangrijke test volgens wethouders Corine Bronsveld (zorg) en Sjef Evers (openbare ruimte), zo meldt Bronsveld. "Maassluis is van ons allemaal. Ik vind het dan ook ontzettend belangrijk dat alle Maassluizers kunnen meedoen en zoveel mogelijk zelfstandig kunnen leven." Evers vult daar nog op aan dat één op de vijf Nederlanders een beperking heeft en dat het juist daarom zo belangrijk is om de stad toegankelijk te maken voor iedereen.

Resultaten

Na de wandeling zijn er verschillende verbeterpunten besproken. Zo zijn bijvoorbeeld bij meerdere stoepen de struiken te ver over het trottoir heen gegroeid. Hierdoor zijn deze moeilijker begaanbaar voor mensen in bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel. Maar ook bijvoorbeeld het geluid van verkeerslichten dat te zacht stond, waardoor Maassluizers met een visuele beperking niet op een veilige manier konden oversteken. Ook de bewegwijzering in Maassluis liet te wensen over, waardoor het voor mensen die meer oriëntatie nodig hebben moeilijker is om de weg te vinden.

Plan

Alle resultaten van de schouw worden gebundeld en in november zal de gemeente met een actiepuntenlijst komen. In deze lijst zullen de punten staan die dit jaar al gedaan kunnen worden en die nog iets langer zullen moeten wachten. Omdat de gemeente dit niet alleen kan, is de ambitie uitgesproken om een herstart te maken met Stichting Maassluis Overleg Gehandicapten (MOG). Uiteindelijk hoopt de gemeente met deze plannen om te voldoen aan het VN-verdrag Handicap.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis