Archief
Reddingsbrigade Monster

Reddingsbrigade Monster

Reddingsactie op zee, mogelijk lichaam blijkt iets anders

De hulpdiensten zijn zondagavond in actie gekomen, nadat omstanders dachten dat ze mogelijk een lichaam in zee zagen drijven.

De Reddingbrigade Monster, de KNRM Scheveningen, de politie en een ambulance rukten uit. Het mogelijke lichaam was gezien tussen Monster en Den Haag Kijkduin. "Onze mensen waren na hun dienst nog even aan het volleyballen op het strand, dus ze konden al relatief snel met een waterscooter die kant op', zegt Roel Batelaan van Reddingsbrigade Monster tegen mediapartner Omroep West.

Eenmaal op de aangewezen plek in zee troffen ze alleen een drijvende bal aan. "Verder was er niets dat op iets anders wees." Daarop kon de reddingsactie worden afgeblazen. "Maar toch moeten we dit altijd serieus nemen. Dus het is goed dat mensen het melden", aldus Batelaan.

Volgens hem komt het wel vaker voor dat de reddingsbrigade wordt ingeschakeld voor iets onschuldigs. "Bijvoorbeeld een zeehond of inderdaad een bal." De reddingsbrigade roept dan ook op om bij twijfel altijd een melding te doen. "Het kan maar net wél een keer een lichaam zijn."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland