Archief
De Houtsnip

Nieuwe dierenambulance voor De Houtsnip

Het Hoekse vogelzorgcentrum De Houtsnip kan zijn geluk niet op: Stichting DierenLot heeft een gloednieuwe en compleet ingerichte dierenambulance geschonken.

Een dierenambulance is er voor dieren die verwaarloosd, mishandeld of in de steek gelaten zijn. Veel dieren leiden een buitengewoon beroerd bestaan, óók in Nederland, aldus Stichting DierenLot. Een nieuwe dierenambulance was volgens Sabrina Veltman, voorzitter van De Houtsnip, hard nodig: "Onze ambulance werd veel te oud en vertoonde gebreken die tot torenhoge reparatiekosten leidden."

Vrijwilligers

De Houtsnip is afhankelijk van giften en donaties van particulieren en ontvangt daarnaast mondjesmaat bijdragen van organisaties en instellingen. "Omdat ook vanwege de vogelgriep veel moest worden geïnvesteerd om aan de verscherpte regelgeving voor de opvang te voldoen, is deze nieuwe ambulance door het bestuur met dankbaarheid aanvaard", aldus Veltman.Voor De Houtsnip is de nieuwe ambulance mede aanleiding om mensen uit te nodigen die belangstelling hebben om als vrijwilliger een helpende hand uit te steken. Dat kan via een formulier op de website van het vogelzorgcentrum.