Archief

In optocht door Westland met scootmobielen

Het Platform Gehandicapten Westland organiseerde maandag een scootmobieltocht. Maar liefst vijftig scootmobielen trokken in een stoet door de gemeente. Op die manier wil de organisatie aandacht vragen voor het werk dat zij doet.

"We willen vandaag een zo lang mogelijke sliert met scootmobielen maken", zegt Birgitte Eekhout (Bestuurslid Platform Gehandicapten Westland) tijdens de optocht. "Uiteraard gebeurt dat op een veilige manier. Zo zijn er fietsers die meegaan om op de verkeersveiligheid te letten."

Hulp bieden

De reden dat het platform deze ludieke actie organiseert is meer naamsbekendheid te krijgen. "Wij willen de mensen helpen", vervolgt Birgitte. "Mensen met een lichamelijke beperking hoeven niet thuis te zitten, wij organiseren ontzettend veel leuke activiteiten. Zeker met dit mooie weer moeten mensen meedoen en naar buiten komen. Wij zijn er voor hen. Wij hopen dat deze actie bijdraagt aan onze bekendheid in de regio."

Artikel gaat verder onder de video

Record

Volgend jaar wil het platform een officiële poging doen om een record te breken. "Wij willen de langste stoet met scootmobielen realiseren", zegt Birgitte. "Het liefst willen wij dat doen met Guiness World Records, maar dat kost geld, dat wij eerst moeten inzamelen. Vandaag waren er 50 deelnemende scootmobielers, en dat is al een onofficieel record."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland