Archief
WOS/Martijn Molenaar

WOS/Martijn Molenaar

Velo kan landskampioen VOC één helft bijbenen

De handbalsters van Velo zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om landskampioen VOC punten af te snoepen. In Wateringen werd het 22-32.

Het zag er halverwege nog zo goed uit. Velo hield de gasten uit Amsterdam bij rust op 12-12. In de tweede helft maakte de verrassing van vorig seizoen te veel foutjes en liep VOC nog flink uit. "In de tweede helft was het op", zegt aanvoerster Kirsten van Steenbergen.

"We misten een stukje vechtlust, in de eerste helft eigenlijk ook al wel. Maar toen konden we goed bijblijven. In de tweede helft merkten we dat we aan het vechten waren tegen onszelf. Het was de vermoeidheid, maar ook de wil om te winnen. Als de doelpunten van hun gaan optellen en het gat groter wordt, is het einde zoek."

Beluister het hele gesprek met Kirsten van Steenbergen:

Mannen en vrouwen Quintus verslaan PSV

Zowel de mannen als de vrouwen van Quintus begonnen het nieuwe seizoen tegen het Eindhovense PSV. De mannen, die thuis speelden, kwamen snel op voorsprong en kwamen daarna eigenlijk nooit in de problemen. De ruststand was 20-10. In de tweede helft lukte het niet om het gat veel verder te vergroten dan dertien doelpunten, maar met de eindstand van 33-21 mogen de Heulenaren - met een vernieuwde selectie - tevreden zijn.

Paul Vis

In Eindhoven, waar de vrouwenteams het tegen elkaar opnamen, was het een stuk spannender. PSV kon Quintus lang bijbenen en stond bij rust zelfs op een lichte voorsprong: 14-13. Aan het begin van de tweede helft namen de gasten uit Kwintsheul weer de leiding, maar met nog vijftien minuten te spelen was het verschil niet groter dan drie doelpunten. In de slotfase liep Quintus nog uit naar 24-32.

Alle uitslagen

Mannen
Eredivisie
HV Quintus - PSV Handbal 33-21

Eerste divisie
HV Gemini Voerendaal - Uni-Verde (Quintus 2) 29-20

Vrouwen
Eredivisie
Venéco/Velo - VOC Amsterdam 22-32
PSV Handbal - HV Quintus 24-32

Eerste divisie
HV Quintus 2 - Meos 23-27