Archief
CDA

CDA

Twee Westlandse CDA'ers kandidaat voor de Tweede Kamer

Twee lokale gezichten staan op de landelijke kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Dat maakte de partij bekend.

De conceptlijst is zaterdag goedgekeurd door de verenigingsraad en leden van de partij kunnen daar de komende twee weken over stemmen.

Jenny Vermeer

Fractievoorzitter van CDA Westland Jenny Vermeer staat op nummer 20. De geboren en getogen Westlandse wil de bestaanszekerheid van glastuinbouwbedrijven op de kaart zetten in Den Haag. "Tuinders moeten perspectief krijgen vanuit Den Haag en niet alleen met strenge maatregelen worden geconfronteerd", aldus Vermeer. Daarnaast wil ze ook aandacht voor de bestaanszekerheid van gezinnen.

Saïda Chaoui

Saïda Chaoui, woonachtig in Wateringen, staat op nummer 13. Na haar rechtenstudie heeft ze jarenlang in de advocatuur gewerkt. Tegenwoordig is ze managing consultant bij Aon. Ze wil zich inzetten voor ondernemers, veiligheid en goede voorzieningen.

De conceptlijst wordt eind september definitief vastgesteld op het partijcongres. Vermeer en Chaoui laten weten dat ze uitkijken naar het voeren van een inhoudelijk goede en gezamenlijke Westlandse campagne.